Ölelésre fel!

 2010.11.08. 16:14

Smink a helyén, haj belőve, cipő kitisztítva, szájfényt fel és már indul is a hölgy a találkozóra. Lelép a buszról és már ott várja egy mosolygós fiatalember - kisuvickolt cipőben, megborotválkozva, legjobbnak tartott ingét felöltve, virággal a kezében. Lágyan megölelik egymást, váltanak pár csókot és elandalognak a Duna-part felé.

Ha ezeket a mondatokat látjuk leírva, akkor legtöbbször arra gondolunk, hogy egy első randiról, vagy legalábbis egy pár első hónapjairól fogunk a következő sorokban olvasni. De vajon miért ne lehetne ez a 100. randi? Pizsiben is jó együtt tölteni a napot, de ha átjön hozzánk a szomszéd sóért, akkor a kedvéért ajtónyitás előtt miért kapunk magunkra valamit? Neki a jobbik arcunk jár? Idegenekkel/barátokkal szívesen csevegünk egy buliban, de a szerelmünkkel nem osztunk meg szinte semmit az életünkről.

Észrevettétek, hogy milyen könnyen belekényelmesedünk a kapcsolatainkba? Később már nem ügyelünk annyira a hajunkra, belefér pár perc késés, a randi előtti a zokni csere és a borotválkozás is elmarad. Később talán nem szeretjük párunkat már annyira?

Nem erről van szó. Csak természetesnek vesszük a másik jelenlétét és nem ügyelünk annyira arra kincsre, amit találtunk. Becsüljük meg szerelmünket, igenis tegyünk erőfeszítéseket, hogy lenyűgözzük egymást. Természetesen nem kell mindig üdének, csodálatosnak és ellenállhatatlannak látszanunk. Megvan a pikantériája az őszinteségnek is. Lehet mutatkozni smink nélkül, fáradtan. Lehet, hogy éppen nincsen kedved vacsit főzni vagy szőrteleníteni. Nincs ebben semmi kivetnivaló. De ha már nincsen kedved kimozdulni sehova kedveseddel, ha már nem akarsz beszélgetni vele, ha nem jut eszedbe hogy megöleld-  csak úgy minden ok nélkül, akkor szedd össze magad és tégy valamit, hogy jobbá tedd a dolgokat, mert hosszú távon még adódhatnak problémák kettőtök között. Hát nem lenne gyönyörű, ha párod vasárnap reggel csókokkal ébresztene több éves kapcsolat után is? Nem lenne gyönyörű, ha nevetnétek a nagyitól örökölt összetört antikváza darabjai felett, vitatkozás helyett? Fogadjunk, hogy a kapcsolat elején még több mindent néztetek el egymásnak.

Ne hidd el, ha azt mondják neked, hogy idővel minden kapcsolat ellaposodik.


Ne hidd el ha azt mondják, hogy csak az első pár hónapban szokás röpködni és megbolondulni. Később is lehet gyönyörű a kapcsolatod, olyan igazi kéz a kézben mászkálós, ölelkezős, puszilkodós. A rossz minták miatt hiszed el, hogy több éves kapcsolatokban nem szokás már ilyesmiket csinálni. Ha megnézed az utcán vagy egy buliban a házaspárokat, nem nagyon látod, hogy megérintenék egymást (kivéve, ha friss házasok.)

TE igenis merj változtatni! Ha szereted a párodat, akkor mutasd azt ki akár idegenek előtt is-hadd terjedjen a jó minta :-) Persze, különböző vérmérséklettel rendelkezik mindenki. Nem azt mondom, hogy smároljatok és essetek egymásnak mindenki előtt (persze, ha ezt szeretnétek lelketek rajta), elég egy puszi egy érintés, egy-egy ölelés és máris szebb nap elé néztek.

Öleléssel teljes napot nektek!!

Hajni

 

Címkék: szerelem kapcsolat ölelés andalgás ellaposodás

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr232433833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása