Az Ex elengedésének lépései

 2011.01.31. 19:38

Azt biztosan te is tudod, hogy a régi kapcsolatod elengedése nagyon fontos, hiszen addig nem tudod bevonzani az újat az életedbe, amíg egy csepp figyelmed is az előzőre koncentrál. Na de hogyan tedd ezt meg? Itt van pár segítség.

Nincs több nyavalygás

Gyakran abba a hibába esünk, hogy az exünk negatív tulajdonságaira koncentrálunk. Ha találkozunk egy közös ismerőssel, és ő a szakításról kérdezget, akkor felhozzuk az összes rossz dolgot amire csak emlékszünk. Hazudott, megcsalt, átvert? És ehhez mi köze van egy idegennek? Azt hisszük, ha kibeszéljük a negatív dolgokat a kapcsolatunkban, akkor jobban fogjuk magunkat érezni. Ez eleinte így is van, de amikor eltelt egy-két hónap és te még mindig ugyanazokkal a történetekkel tömöd a barátaid fejét a volt szerelmed valós vagy vélt gyengeségeiről, akkor eljött az ideje hogy abba hagyd - méghozzá most azonnal!!!

Emlékezz a jóra!

Mi volt szép a kapcsolatotokban? Mit tanultál az együtt eltöltött egy-két évből, hónapból, évtizedből? Szépen sorban írd le ezeket egy papírra, éld át őket utoljára, majd tépd szét a papírt és enged el az elmúlt kapcsolatodat.

Le a pletykákkal!

Mindannyian találkoztunk már azzal a hozzáállással, amikor „barátok”, ismerősök éhezik a pletykákat, szinte ki akarják kényszeríteni a rossz véleményt az exedről és rólad. Aztán később felnagyítva továbbítják nektek „jószándékúan”. Sok esetben nem is gondolják, hogy ezzel mekkora fájdalmat okoznak neked. Sokszor nem szándékosan csinálják, de valahogyan mégis megtörténik. Ezeket úgy tudod megelőzni, ha nem adsz okot rá, hogy megtörténjen. Ne mondj rosszat a volt párodról, férjedről, barátodról. Tartsd meg magadnak és maximum ha nagyon nem bírod a legjobb barátodnak elmesélheted, de ne lovagolj a témán állandóan. Ha állandóan csak róla beszélsz másoknak akkor még mindig kapcsolódsz hozzá. Fel kell dolgoznod a kapcsolatod elvesztését- ez egyfajta gyászidőszak. Hidd el, hogy nem tesz jót, ha áskálódsz és rossz dolgokat terjesztesz, egykori szerelmedről. Fogadd el, hogy voltak igenis szép pillanataitok. Tanultatok egymástól. Vedd sorra, hogy te mit tanultál az eltöltött évekből, mi volt az ami sokat segített neked, mi volt az ami megváltoztatott. Mit értetek el együtt. Ha ezeket végiggondolod és szívből teszed, akkor elkezdesz egyfajta hálát érezni azért, hogy ő veled volt. Történhetett bármi egészen biztos, hogy más ember lettél attól, hogy együtt voltatok. Köszönd meg magadban neki, hogy veled töltötte ezt az időt, aztán fogadd el hogy lejárt a kapcsolatotok ideje. Fogadd el hogy VÉGE. Mond ki magadban többször is –VÉGE VAN!

Járd végig a lépéseket, érezni fogod hogy egy kicsit előreléptél. Tettél azért, hogy továbblépj végre. Összefoglalva hagyd a nyavalygást, a kesergést, a pletykákat. Emlékezz a szépre, majd engedd el. Fogadd el hogy vége-így hamarosan új életet kezdhetsz.

Ha nem akarsz lemaradni egyetlen bejegyzésről sem, akkor iratkozz fel a hírlevelemre ITT


 

Címkék: pletyka szerelem kapcsolat ex vége elengedés elmúlt továbblépés áskálódás

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr342628721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása