Mitől nő a nő?

 2011.08.30. 20:59

Emlékszem, hogy a kamaszkorom hajnalán az osztálytársaimmal teljesen el voltunk keseredve, hogy nekünk nincsen olyan gyönyörű fenekünk és cicink, mint Dórának. Dóra volt az Etalon. A fiúk megőrültek érte, mert volt mindene. Táncművészeti tagozatos suliba jártunk, tehát a volt mindene alatt nem azt kell érteni, hogy kövér volt.

Aztán később, még az általános iskola végén, már jóval kerekebben, de még mindig formásan (a rengeteg mozgástól) még mindig nem voltunk elégedettek. A külsőnk rendben volt, de a pasik mégis mást kerestek. Az idősebb lányokat szerették - vagy legalábbis mi ennek könyveltük el a sikertelenséget.

Aztán jöttek a középiskolás évek. Megfigyeltétek, hogy nem a legjobb nőknek van a legtöbb pasijuk? Hát mi észrevettük. Lehetsz okos, szép  na meg kedves az bizony a suliban nem lesz elég. Mást keresnek. Például ha félénk vagy, akkor labdába sem rúgsz. Lehetsz te akármilyen jó fej, ha nem tudják rólad.

A csalafintákat szeretik a férfiak. Azt, akiben van valami rejtély. Akiben van valami tűz. Higgyétek el, hogy az alak lényegtelen. Van srác, akinél nem lényegtelen, de ő is két azonos kaliberű csaj közül az érdekesebbet fogja választani. Ha valaki rendben van önmagával, na annál nincsen szebb látvány. Ha valaki szereti az életet, azt imádják.

Végigsétálva az utcán próbáld ki, hogy végignézed az embereket. Elmerenghetsz rajta, hogy mennyire boldog (általában elsőre látszik, hogy az-e vagy sem). Első körben megállapíthatod, hogy rengeteg gyönyörű és ápolt nő van Magyarországon. Ha valaki előnytelenebb tulajdonságokkal született, ha nő akkor rengeteget tud változtatni magán. Új haj, smink, ruhák, ápoltság, tisztaság és máris bombanő született. Na de hány nőnek látsz elégedettséget az arcán? Nem soknak ugye? Vajon szereti a testét? Elfogadja olyannak amilyen? A legszebb lányok is állandóan aggódnak. Vajon elfogadja a munkáját? Az életét ? A párkapcsolatát? Vagy dolgozik magán? fejlődik? Vagy egyszerűen csak mosolyog eleget?

 Láttál már nőket gyönyörű sminkben, alkatának megfelelő ruhában, csodás manikűrrel és mégis hiányzott valami az összképből? Mitől jobb az egyik nő a másiknál?

Ha nem szépségversenyt tartanánk, hanem jó nő versenyt, akkor mik lennének a szempontok?

Annyi jó nő van hazánkban, hogy túl sok maradna ha csak a szépség, az ápoltság, a jó kinézet lenne a szempont. Kérdezz meg egy férfit, hogy mi szerinte a nő fogalma. Biztos nem a lapos has vagy éppen a nagy cici lesz a válasz. Félre ne érts, nem a testalkatok versenyét hirdetem itt most meg és nem is a szépségápolás dicshimnuszát énekelem éppen. Egyszerűen arra akarom felhívni a figyelmet, hogy gondolkozz. Te magad szereted magad? Foglalkozol magaddal eleget (kívül-belül)? Ha magadat nem szereted, akkor hogy várod el hogy téged valaki szeresen? Vagy éppen túl sokat foglakozol magaddal? Állandóan csak a konditermeket járod és mindig csak tökéletes frizurával és kirúzsozott szájjal vagy látható? Ha így van, akkor gyorsan változtass. Kell valami pajkosság, valami, ami megkülönböztet a többiektől. Van egy pár lány, akit nem lehet megkülönböztetni egymástól. Volt már sokféle divat és van többféle típus. Van például a szoli+platinaszőke haj+műköröm+koptatott farmer+fehér edzőcipő+fehér öv+atlétatrikó típus. Te mennyi ilyet látsz egy nap? Esetleg te is közéjük tartozol? Nem gondolod, hogy saját stílus kellene? (Van ilyen barnahajúban is természetesen.)

Én megkérdeztem egy hímnemű egyedet arról, hogy mi a fontos egy nőben számára:

A mozdulatai, az önbizalma (legyen neki), a hangja, a tekintete és a legfontosabb : A rejtély.

 

Címkék: misztikum rejtély

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr483191537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása