Anyósok figyelem

 2011.03.23. 19:35

Általában szerelmi kapcsolatokról szólok, de most adok egy tippet az anyósoknak is egy rövid történeten keresztül. Kérlek olvasd el és gondolkozz el azon, hogy te mit tennél a következő esetekben.

Beleszólni vagy sem? A fiadnak és a menyednek kisbabája születik. Szeretnél mindig ott lenni velük és mindenbe beleszólni ugye? Hát nagyon kérlek ne tedd. Először is tartsd tiszteletben azt, hogy ők egy külön családot alkotnak. Nekik kell kitaposniuk az utat. Hagyd őket, hagy élvezzék a szülőséget. Ha mégis hatalmad hibákat követnek el és te nem bírod nézni. Ha mindenáron bele akarsz szólni, akkor a következőt ajánlom: Ne kettőjük előtt mond és ne bíráld őket. A saját gyerekeddel vitasd meg a dolgot és ne mond el a menyednek, hogy mi a problémád az ő nevelési elveivel. Kedvesen, tanácsod adva, ne számonkérően érdeklődj, hogy ők hogyan csinálják mondjuk a gyereknevelést. Ha valami nem tetszik ha valamivel nem értesz egyet, akkor a fiadnak/lányodnak mondd el. Meséld el, hogy te miből gondolod azt, hogy a te változtatod jobb. Jó ha tudnak róla, hiszen te tapasztaltabb vagy ezen a téren, biztos tudsz nekik tippeket adni esetleg te látsz olyan dolgokat is, amit ők még nem. Ha viszont nem tartják be azt amit mondasz, akkor ne sértődj meg. Te elmondtad, megindokoltad, ennél többet nem tudsz tenni. Ne tekintsd a menyedet ellenségnek. Ne akarj mindig okosabb lenni. Az unokád láthatása fejlődése fontosabb az acsarkodásnál. Fogadd el hogy ők, hogyan csinálják, ne avatkozz bele-maximum akkor ha közvetlen életveszélyben van az unokád, de apró dolgokba =(mérik-e a gyerek súlyát vagy sem, mikor mennek sétálni, milyen sportra járjon a gyerek stb) ne üsd bele az orrod, mert ez az ő életük.

Esküvő

Hasonló a helyzet, kedves családtagok, ez két ember magánügye. Ne kérdezgessétek őket folyton. Majd ők megoldják egymás között. Attól, hogy az esküvő, gyerek témakörrel zaklatjátok a fiatalokat, attól még nem fognak összeházasodni. Sőt!  Azt éritek el, hogy nem szívesen látogatnak meg titeket.

A menyeknek pedig: Vegyétek figyelembe, hogy a férjetek anyukája, szülei is a tágabb családhoz tartoznak. Azzal, hogy összekötöttétek az életeteket a szerelmetekkel, azzal a családjukat is megkaptátok. Kibővült a családotok. Néha biztosan örülne neki az anyósotok, ha csak úgy magatoktól mesélnétek valamit az unokáról. Az anyósotok biztosan örülne neki, ha felhívnátok és tanácsot kérnétek tőle s gyereknevelést vagy a háztartás dolgait illetően.

Próbáljatok meg egyensúlyra törekedni. Adjatok és kapjatok is. Szívből tegyétek amit tesztek!!!

 

Címkék: gyereknevelés esküvő probléma anyós konfliktus meny konfliktuskezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr482765933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása