A család az első?

 2011.08.31. 09:03

Amikor a barátaid, vagy távoli rokonaid meglátogatnak akkor mit teszel? Gondolom ilyenkor napokig takarítasz, tervezgeted a menüt, megkérdezed többször is hogy mit szeretnek, nagybevásárolsz, friss virágot teszel az asztalra, megterítesz a legszebb étkészleteddel, az asztalterítő is gyönyörű na meg te is, mert szépen felöltözöl és kicsinosítod magad.

Na és mit teszel ha a szüleid jönnek hozzád? Nekik a lábosból is jó, a maradék ,ami éppen otthon volt? Kócosan, elcsigázottan nyitsz ajtót pizsamában?

Miért fontosabb pár ember, akit évente látsz csak, mint a szüleid? Miért kapnak ők többet, mint azok akik több évet szántak rád az életükből?

Egyszer egy tanfolyamon az előadó megkérdezte tőlünk, hogy miért nem vagyunk önmagunk (persze senki nem válaszolt). Aztán megkérdezte azt is, hogy miért érdekel minket annyira mások véleménye? Miért foglalkozunk annyit azzal ,hogy mit szólnak a szomszédok, a távoli ismerősök, na meg a barátok?  Aztán felállított egy önként jelentkezőt és megkérdezte tőle, hogy hány ismerőse van, aki adna neki ötmillió forintot ha bajban lenne? Ok az sok? akkor hányan adnának neki egy milliót? Na ugye hogy senki? Akkor meg mit érdekli őt, hogy mit szólnak?

Én azért kiegészíteném ezt azzal ,hogy nem muszáj a pénzben nézni a segítséget. Gondolkozz el azon, hogy hány ember segítene neked, ha bajba kerülnél? Nem sok ugye? Aki mondjuk gondozna ha lebetegednél, aki ápolna hosszú távon? Na ugye

Az egész bejegyzéssel tulajdonképpen csak annyit akartam mondani, hogy bánj rendese na szüleiddel. Értékeld ha meglátogatnak, add neki a legfinomabb falatokat és beszélj velük tisztelettel. Elhiszem hogy nem mindig kifogástalan a kapcsolatotok. Na de ez érthető nem? Velük töltötted a legtöbb időt, vagy legalábbis többet mint a barátaiddal. Akkor természetes, hogy vannak súrlódások. Nem kell mindenben egyet értenetek, lehet hogy úgy érzed, hogy sosem értékelnek téged és meg sem értenek, de biztos örülni fognak neki, ha meghívod őket vacsorára vagy ebédre és bele adsz apait-anyait :-)

mint abban a reklámban-emlékszel? Amikor az elvadult modorú és kinézetű férj morgolódott az asztalnál, aztán amikor szépen megterítve tálalt neki a felesége, akkor a viselkedése és a megjelenése is jobb lett. Azt hiszed feleslegesen tennéd az erőfeszítéseket. Szerintem nincs olyan ember, akire ne hatna az, ha megkülönböztetett bánásmódban részesítik. Próbáld ki és meséld el mi történt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr713192335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása