Féltékenység

 2010.10.27. 11:10

Legalább egyszer mindenkivel előfordult már az életében, hogy ferde szemmel nézett valakire, aki rá mert pillantani a szerelmére. A zöld szemű szörny, nem kímél senkit sem.

A féltékeny emberek birtokolni akarják a másikat. Tulajdonuknak tekintik párjukat, egy tárgynak, amire más nem tekinthet, akivel más nem beszélgethet.

Volt egy barátnőm ,akinek a barátja lány létemre még rám is féltékeny volt. Azt mondta, hogy elég „gyanús”, hogy ennyit találkozunk biztosan én szerelmes vagyok Katába. Mondanom sem kell ugye, hogy ki volt az, aki megcsalta a másikat? (ő volt)

A féltékenykedő fél bizonytalan saját magában. Nem hiszi el , hogy ő kell valakinek, hogy szerethető és fontos. Amíg valaki nem változtat ezen a belső bizonytalanságon, addig nem tud normális kapcsolatot kialakítani, mert mindig gyanakodni fog.

Az Avatar – című filmben volt egy jó jelent erről. A nagy sárkány -Toruk Makto http://james-camerons-avatar.wikia.com/wiki/Toruk_Makto legyőzhetetlen volt.  Nem volt természetes ellensége akitől tartania kellett és ezt tudta magáról, ezért sosem nézett felfelé, amikor repült. A főhős úgy tudta legyőzni, hogy a felérepült és lecsapott rá, mivel tudta hogy arra nem fog nézni.

Tekintsünk el a legyőzöttségtől. A lényeg az, hogy akkor önbizalma volt, hogy sosem nézett felfelé, elhitte magáról azt, hogy ő a legjobb és nincsen kitől félnie.Ilyen önbizalommal kellene mindenkinek rendelkeznie, akkor nem félne attól, hogy elveszik tőle azt, akit szeret.

Aki félelemben él az csak félig él. Ha állandóan attól félsz, hogy elveszik a barátodat/ barátnődet tőled, akkor nem éled át a pillanatokat és állandó fesztültségben élsz. Ez előbb utóbb szerelmed agyára fog menni és vagy elhagy vagy tényleg meg fog csalni. A kisebbrendűségi érzéssel pedig le kell számolni magadban. Azt az energiát, amit nyavalygásra, nyomozgatásra fordítasz, azt fordíthatnád a belső elégedetlenséged felszámolására is.

Ha elégedetlen vagy önmagaddal, az azt is jelentheti, hogy nem szereted magad, nem fogadod el magad olyannak amilyen vagy. Ez önmarcangoláshoz vezet. Ha tényleg elégedetlen vagy akkor amin tudsz változtass, amin nem tudsz, vagy nem akarsz változtatni azt pedig fogadd el.  Ilyen vagy és kész.

 

Címkék: szerelem barátság kapcsolat féltékenység kisebbrendűség

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr402402517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása