Kapcsolatok

 2010.10.19. 14:01

Kapcsolataink meghatározzák az egész életünket. Legyen az szerelmi, baráti, szomszédi, munkahelyi nem zárhatjuk ki más emberek jelenlétét, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen kapcsolatban vagyunk másokkal és hogy milyen emberek vesznek körül minket.

A legfontosabb emberi kapcsolatunk egyike szerintem a szerelmi kapcsolat.

Ha rákeresünk a google-ben a szerelem vagy a love szóra, akkor sokkal több találatot fogunk kapni, mint a háború vagy a pénz szavakra (és ezek angol megfelelőire). Vajon miért van ez? Hát nem azért mert ez a legfontosabb kapcsolatunk az életben? Hát nem  a szerelemről és a szeretetről szól minden?

Ha ennyire fontos a számunkra, akkor meg miért állunk a boldogságunk elé? Miért gördítünk saját magunk elé akadályokat?- Talán félünk attól, hogy megtaláljuk a valódi boldogságot?

Mi emberek, férfiak és nők egyaránt keresztbe teszünk magunknak például azzal, hogy benne maradunk olyan kapcsolatokban, melyek méltatlanok hozzánk. Nem látjuk a jeleket, vagy nem akarjuk látni őket. Későn jár haza, hazudozik, ismeretlen számok a telefonban?  ÓÓ biztos félreértem, biztos csak a rosszat akarom látni, inkább meg sem kérdezem mi a probléma, mert csak a veszekedés lesz belőle. - Ti éreztetek már hasonlót?

Én vallom, hogyha jó a szerelmi életünk, akkor az életünk többi területe is rendben van, rendbe fog jönni vagy legalább rózsaszínesebben fogjuk látni a világot, így könnyebbé válik a mindennapi robot.

Tegyük a szívünkre a kezünket. Hány ember mondhatja el magáról azt, hogy valóban azzal él, azzal házasodott akivel lennie kéne. Nincs túl sok megalkuvás a kapcsolatainkban? Ha rossz a párkapcsolatunk, de még mindig szeretjük egymást, akkor nem lehetne megjavítani? Egy-egy komolyabb beszélgetéssel, több együtttöltött idővel nem lehetne-e a csillagokat visszavarázsolni párunk és saját magunk szemébe?

Címkék: szerelem szeretet kapcsolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr942383416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása