Szerelem nélkül élni?

 2010.11.03. 14:40

Sokan felteszik maguknak a kérdést, hogy van- e értelme megsebződni újra és újra egy kapcsolatban. Van - e értelme újra és újra próbálkozni, hogy talán majd most megtaláljuk az igazit. Egyáltalán van-e igazi? Létezik-e egy valaki, akit nekünk rendeltek?

Talán már te is jártál úgy, hogy egy szerelmi csalódás után azt gondoltad, hogy soha többé nem akarsz ismerkedni, nem akarsz új párkapcsolatot létesíteni, sőt soha többé nem akarsz szerelembe esni. Ilyenkor úgy érezheted, hogy neked nincs is szükséged senkire soha többé, mert annyira fáj még az előző kapcsolat emléke. Ez pár hónapig teljesen normális érzés, viszont ha több évig is ezt érzed és nem is próbálsz meg nyitni a világ felé, nem volt párkapcsolatod, vagy ami még rosszabb nem is akartad hogy legyen, akkor gondolkozz el azon, hogy vajon ez miért lehet. Nézz magadba és gondold végig, hogy mit érzel akkor, amikor egy szerető társra gondolsz. Esetleg azt érzed, hogy te nem kellenél senkinek? Ha így van, akkor miért gondolod azt, hogy te nem vagy elég jó? Túl kövér, túl sovány, túl buta, túl szegény, túl gazdag vagy? Ki szerint vagy TÚLságosan is valamilyen? Mihez képest? Miért érzed azt, hogy te rosszabb lennél más embereknél? Mélyülj el és nézz magadba, próbálj meg rájönni, hogy mióta van ez így nálad. Hidd el, hogy minden zsáknak van foltja. Minden embernek lehetne társa, ha igazán akarná. Miért éppen neked ne lehetne szerelmed?

Vannak olyanok is, akik tudatosan választják a magányt. Azt gondolják, hogy jobb az egyedüllét, mint az hogy átverjék őket és utána hónapokig csak szenvedjenek.

Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, akkor gondold át, hogy vajon megéri-e gyávának lenni? Mert bizony ez gyávaság. Nem belemenni egy kapcsolatba csak azért mert megsértheted magad, nagyon nagy bolondság. Hát nem érné meg legalább megpróbálni? Lenne pár szép pillanatod, napod, hónapod, éved. Badarság lenne ezeket elszalasztani holmi bibis leszek jaj most mi lesz velem - érzés miatt. TE mit választanál? Ha sportoló lennél, vajon vissza tartana - e a maratoni futástól az, hogy tudnád nagyon sok fájdalom fog érni, amíg eljutsz a célig. Hidd el, amikor lefutod a távot és beérsz a célba eszedbe sem fog jutni, hogy hány év kemény gyakorlás, hány nap izomláz ment el az életedből. Így van ez a szerelemmel is. Bele kell merülni, belevágni és kész. Ne érdekeljen, hogy mi lesz holnap. Érezd magad MA jól. Mi lesz ha megcsal? Na azzal majd akkor foglalkozz, ha tényleg megtörténik és ne fantáziálgass előre.

Lehet egyáltalán szerelem nélkül élni? Lehet, de nem érdemes.

 

Címkék: élet szerelem kapcsolat félelem megcsalás gyávaság

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr532419890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása