Sokat gondolkodtam azon, hogy érdemes-e olyan dolgokról írni, amiről mindenki azt hiszi hogy tudja? Visszaolvastam a bejegyzéseket és olyan dolgokról írtam, amiről mindenki tud és mindenki tudja hogy úgy kéne csinálnia az életét. Na de itt a lényeg- KÉNE.  Ha körülnézek kevés példát látok a boldog párkapcsolatra, házasságra. Mintha az emberek azt gondolnák hogy nem fontos, hiszen képesek háttérbe szorítani a vágyaikat. Ha valaki azt meri állítani, hogy a lényeg az életben a szeretet, azt sok ember közhelynek gondolja. Na de kérem? Hát nem erre vágyik mindenki? Nem akarunk boldogok lenni? Nem akarunk javítani a kapcsolatunkon a szerelmünkkel, a gyerekeinkkel, a szüleinkkel? Hát ha ennyire tudjuk hogy hogyan kell élni, akkor miért nem látok ölelkező párokat, boldog mosolyokat mindenki arcán az utcán? Addig amíg egy ember is van, akinek rossz a párkapcsolata, addig igenis van létjogosultsága ennek a blognak.

A hétvégén voltam egy tanfolyamon, ahol egy nagyon nagy tudású ember tartott egy egész napos oktatást. Rengeteg mindenre képes, sok évig tibetben élt és nagyon ott van a spirituális életben. Viszont még ő is bevallotta, hogy voltak problémái a párkapcsolatában korábban, volt hogy ő is elfelejtett virágot vinni, udvarolni - de ettől még szerette a feleségét. Egész egyszerűen valahol azt gondolta hogy ezek a dolgok nem fontosak. Ettől ő még jó ember, csak emlékeznie kellett rá, hogy mit kell tennie.Nem ő az egyetlen. Sőt, szinte ő az egyetlen sprituális „vezető” (nem szereti ha így hívják –bocsánat érte) akinek egyáltalán van felesége, gyermekei, harmonikus magánélete.

Gyakran előfordul, hogy egy magasabb célért feláldozza magát valaki és elfelejt igazából élni.

Aki valamiben nagyon jó, akinek szenvedélye a munkája - például a lelki vezető, a tudós, a profi sportoló – ott sokkal nehezebb egyensúlyra törekedni és kialakítani egy boldog otthoni családi légkört.

Szerintem igenis mindenki képes kialakítani a boldog lékkört. A kulcs az hozzá, hogy igazán akarja-e. Sokszor látni sikeres énekeseket, tudósokat, feltalálókat, ismert embereket, boldog háttér nélkül. Hiszem, hogy nekik is sikerülhet, csak nekik valóban kicsit jobban oda kellene figyelniük a magánéletükre.

Ezért vagyok itt, hogy emlékeztesselek arra, amit valószínűleg a szíved mélyén már régen tudsz. Ha néha közhelynek érzed, lelked rajta. DE azért olvasd át még egyszer és gondolkodj el, hogy betartod-e az olvasottakat. Attól, hogy tudod, hogy többet kéne beszélgetned a pároddal, vagy többet kéne megérintenetek egymást vajon valóban megteszed-e?

 

Címkék: család kommunikáció siker szerelem közhely boldogság szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr972465146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása