Vágyak kommunikációja

 2011.03.19. 11:03

Nem szeretget eleget a barátom-  mesélte nekem Sára. Már kezdtem eléggé haragudni a srácra a sok negatív sztori miatt, egészen addig, amíg a barátnőm be nem mutatott neki. Kíváncsi volt rá a barátnőm, hogy vajon menthető-e még a kapcsolat. Először is, megérkezik a srác és nem adott puszit, nem ölelte meg a párját. Aztán, amíg sétáltunk, meg sem fogták egymás kezét, később a szórakozóhelyen sem nyilvánította ki a srác, hogy ők összetartoznak. Egy kívülálló még csak nem is sejthette, hogy ők egy párt alkotnak. A srác ráadásul most volt ott először a barátnőjével együtt, mindenki ismerte a discoban, hiszen ő volt a DJ. Mégsem mutatta be senkinek a lányt. Elég érdekes volt a szituáció. Eddig azt gondolnátok, hogy veszett fejsze nyele az ügy, és hogy minden baj forrása esetünkben itt most a férfi?

Namármost. A srác velem udvarias, előzékeny volt. Mindig megkérdezte, hogy hogyan érzem magam és komolyan látszott rajta, hogy érdekli a válasz. Ne értsétek félre, nem akart felszedni. Látszott rajta, hogy valóban érdeklődik az emberek iránt. Nyitott személyiség és valahogy érezhető volt, hogy szereti a barátnőjét, még akkor is, ha ez a mozdulataikon nem látszott. A barátnőm is nyílt, kedves személyiség, aki mindig megbeszéli a problémáit VELÜNK, barátnőkkel. Amikor mesélte, hogy milyen nézeteltérések vannak köztük, akkor megkérdeztem tőle, hogy vajon ezt már mesélte-e a barátjának is? Szerinte a barátja nem figyel rá eléggé, nem is veszi észre hogy valami baj van a párkapcsolatukban. Amúgy már a házasságon gondolkodnak, nemrég költöztek össze, most kéne életük legszebb napjait élniük.

Na de megfelelően kommunikálnak-e egymással? Több esetben is, mikor megkérdeztem, hogy miért nem beszélik meg ezt egymással az volt a válasz, hogy ez TABU köztük. Most komolyan egy jó párkapcsolatban, egy házasságban vannak tabutémák? Ha igen, akkor jól van ez így? Ha egy másodpercig gondolkodnál a válaszon, akkor közlöm, hogy nem, nincsenek. Ha mégis vannak, akkor oldjátok meg sürgősen. Az a kulcs mindenhez, hogy hogyan mondod el a bajodat.  Példa:

-Lány: Annyira szeretnék elmenni nyaralni valahovááááá (ezt többször egy héten)

-Fiú: netezik tovább a gép előtt – és nem mennek sehová

Most komolyan szerintetek meghallotta? Nem. A lány szerint a probléma az, hogy nem figyel rá eléggé. De hát a férfiak köztudottan egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni. Akkor mit várunk tőlük? J Félretéve a viccet. A Férfiak tudnak több dologra is koncentrálni, de alaposan csak egy dologra. Mivel nagyon alaposak és pontosak akarnak lenni, jól akarják csinálni amit csinálnak (igen még a pihenést is jól akarják csinálni). Ezért ne akkor mondd neki a problémádat, amikor mással van elfoglalva, mert meg sem fogja hallani. Ráadásul az, hogy célozgatsz , a levegőbe mormolod a problémádat, az nem mond semmit nekik-kivéve azokat a kivételes férfipéldányokat, akik ismerik a női és férfi  nemmel kapcsolatos összes lehetséges problémát és megoldásukat. Tehát egyértelműen fogalmazz. Ha akkor rögtön akarod a tudtára adni, hogy mit is akarsz valójában, akkor hívd oda magadhoz, vagy menj oda te magad - esetünkben a számítógéphez. Öleld át és kérd meg, hogy most figyeljen rád, mert szeretnél mondani valamit. Addig ne mondd el hogy mit, amíg a képernyőt figyeli. Nézzetek egymásra, egymással szembe fordulva és mondd el neki, hogy el szeretnél menni kikapcsolódni vele,  aztán azt is mondd el, hogy miért van erre szükséged. Például azért, hogy kettesben lehessetek, vagy azért hogy kikapcsolódj végre.
Na így már érteni fogja, hogy mit szeretnél. Ugye milyen egyszerű?

Ne duzzogj és ne várd el, hogy kitalálja azt, amit te szeretnél-mert a férfiak csak nagyon kis százaléka képes erre magától, éppen úgy, ahogy a nők elég kis százaléka képes arra, hogy megértse mindenféle tanulás nélkül a férfiak gondolkodását. Akkor meg mit vársz? Egy ölelés és őszinte beszélgetés, egy mosoly-ezek mindent megoldanak. Hidd el, ezeknek egy férfi sem tud ellenállni.

Ha még mindig arra vársz, hogy kitalálja a gondolataidat álmaid párja, akkor ne félj, mert ez is tanulható. Most nem arról beszélek, hogy mágust kell varázsolnod belőle. Elég, ha a te gondolataidat érti - pontosabban, ha egymáséit értitek. Ez a dolog tanulható, de az kell hozzá, hogy mindketten akarjátok a változást. Nap mint nap meg kell küzdenetek azért, hogy megértsétek egymást. Együtt fejlődtök az úton. Hosszú -  hosszú évek múlva, ha igazán akarjátok még az is lehet, hogy meglep egy úttal mert kiolvasta szemedből ezt a vágyadat.

Sok sikert, Ne adjátok fel. Tanuljatok együtt!!!

Iratkozz fel ingyenes blogértesítőmre, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésről sem!

 

Címkék: beszélgetés problémák vágyak párkapcsolat kommunikációs félreértések elhallások

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr812752358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása