Lehet hogy így van, de meddig akarsz várni? Hány évet vesztegetsz el az életedből azért, hátha megváltozik? Reménykedsz hátha leszokik a cigarettától, az alkoholról, a játékfüggőségrő, vagy arról, hogy nem figyel rád? Nemsokára karácsony és máris itt lesz az új év, 2011. Az új évet is így akarod leélni, mint ezt?

 Mi nők egyszerűen imádjuk a „terézanya” szerepet. Valljuk be sokszor feláldozzuk magunkat a családért, a férjünkért vagy barátunkért. Szeretjük pátyolgatni őkelmét. Jaaj hát nagyon fáradt, sokat dolgozott biztos nincsen kedve beszélgetni velem, nem baj ha a jövő héten megyünk el moziba (a jövő hét persze sosem jön el). Az eszedbe sem jut, hogy magadra is gondolj? Az eszedbe sem jut, hogy a gyerekeid egy agyonhajszolt anyuka mellett fognak felnőni és ilyen mintát kapnak a saját életükhöz? Az lesz számukra a normális, hogy ők is azt csinálják, amit ti szülők: anyuka dolgozik, apuka pihenget otthon, így ezt ők is szépen lekövetik felnőttkorukban és ők is boldogtalanok lesznek.

Bocs a kitérőért, de ha legalább magadra nem gondolsz, akkor gondolj rájuk-hogy „terézanyaságodra” hassak egy kicsit. Ne időzz, drogos, iszákos, alkoholista, verekedős férj mellett (ha már többször visszaesett).

Hidd el egyedül is jobb, mint elsatnyulni egy rossz kapcsolatban. Egy olyan kapcsolatban ahol mindig csak te adsz, ott előbb utóbb be fogsz savanyodni. Hervadásodnak aztán meglesz az eredménye, először a barátok maradnak el, majd a súlyod kezd ingadozni. Amúgy is kezdj el gyanakodni ha hirtelen minden ok nélkül túl sokat fogynál vagy híznál. Ha alkatoddal ellentétben tíz kiló plusz megjelenik, akkor ott valami probléma van. Nem vagy boldog, a lelked szenved és ezt a tested visszatükrözi. Régen imádtál bulizni ma már egy egyszerű beszélgetős barátnős délutánhoz sem fűlik a fogad? Vajon miért? (Ha férfi vagy régen sportoltál, borotválkoztál, ma meg macinaciban ülsz a gép előtt munka után?) Itt valami akkor nem stimmel.

Vizsgáld át alaposan a kapcsolatodat és próbálj rájönni mi lehet a probléma.Tedd fel magadnak azt az egyszerű kérdést: Boldog vagyok? A másodperc töredéke alatt jön majd a válasz (bár később lehet, hogy kimagyarázod)

A nők sokszor elkövetik azt a hibát, hogy a szerelmükkel eltöltött első pár hónap emlékein nosztalgiáznak és nem látják, hogy már régen nincsen minden rendben.

Ha rájöttél, hogy nem vagy boldog, vagy bizonytalan vagy, akkor jobb lesz ha kitalálod hogy mitévő légy. Írj egy listát arról, hogy mi az ami boldoggá tesz a párkapcsolatodban és mi az amitől a falnak mész. Utána találd ki, hogy hogyan tudnád megoldani a problémákat. Vagy hogy egyáltalán akarod-e a megoldást vagy inkább továbblépnél.

Ha a megoldást választod, akkor finoman beszélgess el a pároddal, hogy ő hogyan látja a helyzetet. (Figyelem a listád megmutatása csak nagyon erős kapcsolatnál lehetséges, sok az érzékeny férfi (és nő), jobb ha óvatosan közelítesz.) Nem is olyan nehéz ez mint gondolnád. Ha például az zavar, hogy állandóan elől hagyja a koszos zoknijait, akkor ne azt mond neki, hogy: rendetlen vagy Géza - mert ezzel csak védekező álláspontba kényszeríted és nem oldasz meg semmit sem. Inkább mond el neki, azt, hogy neked azért esik rosszul hogy előhagyja  a zokniját, mert ilyenkor úgy érzed, hogy nem figyel rád eléggé, (hiszen ha figyelne akkor tudná, hogy sokat takarítasz és nem kedveled ha semmibe veszi a véleményedet.)

Ha az a bajod hogy nem beszélget veled eleget, akkor lehet, hogy viccesnek tűnik, de erről beszélned kell vele :-)

Próbáld megérezni, hogy mi az ő számára elfogadható nyelvezet. Ne vádolj, ne követelj csak mondd el hogy neked rosszul esik, vagy hiányérzeted van és hogy ezzel is erősítenétek a kapcsolatotokat.

Ha a továbblépést választod, akkor pedig ne húzd az időt, lépj tovább. Nem leszel fiatalabb. Rengeteg nő van, aki elidőzik egy rossz kapcsolatban negyven évesen meg rájön, hogy kimaradt az életéből a gyerek és most már csak a csoda segíthet.

 Összefoglalva:

  • Kérdezd meg magadtól, hogy boldog vagy-e
  • Írj listát kapcsolatot jó és rossz oldaláról
  • Döntsd el, akarod-e ezt vagy sem
  • Döntsd el ,hogy mindent megteszel –e hogy megjavuljon.
  • Gondold ki hogyan lehetne megoldani a problémáitokat (ne csak azt tűzd ki, hogy ő miben változzon, azt is hogy te miben)
  • Érezd meg, hogy mi a számára megfelelő idő és környezet
  • Üljetek le és beszéljétek meg, kinek mi a véleménye, folytatjátok-e vagy sem, hajlandóak vagytok változni vagy sem.
  • Cselekedjetek!!!

 

Sok boldogságot és bátorságot a változtatáshoz!

 Iratkozz fel a hírlevelemre!

 

 

Címkék: szerelem kapcsolat megoldás probléma konfliktus önfeláldozás továbblépés terézanyaság súlyingadozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kapcsolatangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr932528442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása